Kinderdagverblijf midden in het groen

Bij Blauwkapje voelt uw kind zich vast thuis. Ons kinderdagverblijf biedt uw kleintje een veilige en warme omgeving met liefdevolle zorg en aandacht. Op ons kinderdagverblijf groeien kinderen vanaf het eerste moment op tussen het groen. Regelmatig gaan we met de kinderen op stap naar de kinderboerderij of vogels spotten op Landgoed Te Werve. Voor de allerkleinsten hebben we buitenbedjes waarin ze heerlijk slapen, omringd door vogelgeluiden en het ruizen van de bomen. En zij leren bij ons kruipen onder de hoge bomen in onze babytuin. Bij Blauwkapje is niemand te klein om te genieten van buitenzijn.

 

Wat maakt Blauwkapje nog meer uniek?

 

  • Visie geïnspireerd door Rudolf Steiner met ontwikkelingsfasegerichte groepen.
  • Twee speciale babygroepen voor de allerkleinsten tot ongeveer 15 maanden (als het kind gaat lopen).
    Heerlijk buiten slapen in onze buitenbedjes…
  • Volop ruimte om te spelen in onze grote groene tuin. Hier kunnen de kinderen zelf op avontuur gaan, kennis maken met verschillende dieren, insecten en planten, klimmen in de bomen of zandkastelen bouwen in de grote zandbak.
  • In onze boomgaard staan appelbomen, perenbomen en pruimenbomen. Ook hebben we twee moestuintjes en onze eigen kippen. Samen met de kinderen verzorgen we de tuin en de kippen. Wat we oogsten in de tuin, eten we lekker met elkaar op.
  • Peuterplusactiviteiten gericht op de overgang naar de basisschool.

 

Omringd door het groen!

Ons kinderdagverblijf is omringd door het groen in een prachtig stuk natuurgebied 

van de Rijswijkse Landgoederenzone. Dat geeft kinderen het gevoel dat ze elke dag op vakantie zijn. Wat een voorrecht is dat.

Kippen in de tuin van kinderdagverblijf Blauwkapje

 

 

Warme maaltijden

Op maandag eten we gezamenlijk brood. Op de andere dagen krijgen de kinderen bij Blauwkapje warme maaltijden. Onze kok komt op dinsdag en donderdag langs en kookt elke keer voor 2 dagen. Het maandmenu bestaat uit variaties op pasta, rijst, stamppot en soep. Allemaal gemaakt van seizoensgebonden, vegetarische, verse ingrediënten. Regelmatig mogen de oudere kinderen meedoen met koken. Lekker, leuk en gezond! 

 

Warme maaltijden bij Blauwkapje


Uniek gebouw

Het hart van het kinderdagverblijf is de ruime speelhal waar kinderen vrij kunnen spelen. Hier organiseren wij ook activiteiten als peutergym, jaarfeesten en voorleesontbijt. De kap en het plafond van de speelhal zijn blauw en symboliseren de blauwe lucht binnen en buiten.

 

De speelhal van Blauwkapje

 

Iedere ontwikkelingsfase heeft een eigen groepsruimte (stamgroep). De groepen zijn onderling met elkaar verbonden door veilige schuifdeuren. Dit geeft de mogelijkheid om de ruimte te vergroten en ruimtes met elkaar te delen. Kinderen spelen hierdoor makkelijk met andere kinderen, ontdekken ander speelmateriaal en leren alle pedagogische medewerkers kennen. De overgang naar een volgende ontwikkelingsgroep gaat zo heel makkelijk. De groepen liggen allemaal rond de centrale hal en hebben een eigen uitgang naar onze tuin. Een grote natuurlijke buitenruimte met volop mogelijkheden om te spelen en de natuur te beleven. Een deel van de tuin is voor onze buitenbedjes, waar de kinderen in de gezonde buitenlucht kunnen slapen.